Loading...
Kaj verujemo?2019-08-01T07:30:03+00:00

Sledimo evangelijskemu nauku o novem rojstvu in življenju iz Duha.

Sveto pismo to imenuje rojstvo od zgoraj ali rojstvo iz Boga po Svetem Duhu. Gre za preobrazbo človekove osebnosti iz telesnega značaja v duhovno naravo, podobno Božji. Človek, rojen iz Boga, razmišlja, čustvuje, se odloča in opravlja dela po Božjem vzorcu in po Božji moči.

Za novo rojstvo je potrebna živa vera v Jezusa Kristusa in v njegovo delo rešitve človeštva.

Jezus, popoln Božji sin, je iz ljubezni prevzel našo grešno naravo, da bi mi lahko prevzeli njegovo Božansko naravo. Jezus je prevzel naše prekletstvo, da bi mi lahko prevzeli njegov blagoslov. Jezus je prelil svojo kri in umrl na križu, da bi mi lahko živeli njegovo življenje, vstalo od mrtvih.

Ko resnično dojamemo, kaj je Jezus storil osebno za nas, ko ga nismo poznali in smo hodili po svoji poti, ločeni od Boga, želimo storiti naslednje korake:

  • KESANJE
    Priznamo, da smo grešili in iskreno obžalujemo. Pravo kesanje pomeni, da smo pripravljeni spremeniti svojo življenjsko pot.
  • KRST
    Odrasle osebe, ki razumejo pot rešitve in so sprejele vero v Gospoda Jezusa Kristusa, se krstijo v vodi.
  • SPREJETJE SVETEGA DUHA
    Oseba po veri sprejme Svetega Duha, ki človeka prerodi v značilnosti Božje narave.

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.